top of page

MAGISKE MYKEN

Myken er et lite fiskevær, langt ute i havet, rett vest for Svartisen i Rødøy kommune på Helgeland. Øya byr på fantastisk natur, hele året rundt.
Det er også et rikt fugleliv på og rundt øya.
Cacti

samfunnet som går mot strømmen

Myken er samfunnet som går mot strømmen, og beviser at det fremdeles kan være liv laga i bygder som ellers avfolkes og forsvinner. Nord for polarsirkelen, og så langt ute i havet at man ikke engang skimter Hurtigruten når den passerer inne i fjæresteinene, og 40 min med hurtigbåt fra nærmeste nabo, vokser både befolkningen og optimismen. Et populært destilleri, overnatting i spesielle steder, og to utmerkede spiseplasser i sommersesongen har gjort Myken populært. Den eksotiske og litt utilgjengelige plasseringen gjør allikevel at det aldri blir for fullt – hit ut er det bare de aller mest interesserte som kommer. Her nyter man flotte kunstutstillinger med både lokale og nasjonalt kjente kunstnere, og konserter med utmerkede artister.

senk roen

Myken ligger midt i et eventyrrike, men gjør ikke mye utav seg selv, med en samling lave holmer og lyngkledte øyer. Her kan man sitte og beundre utsikten, fra Lofotveggen i nord, via Bolga, Svartisen, Rødøyløva, Hestmannen, De syv søstre, Dønnamannen, Lovund, og Træna – og på gode dager helt til Vega. Her senker roen seg over alle besøkende, og det er lett å finne tid og sted til ettertanke og meditasjon.

OPPLEV MYKEN

Det er likevel mye å oppleve på øya. Her kan du nyte naturen, dra ut på fyret, kjøre RIB, spise på Fiskebruket, få omvisning på whiskydestilleriet, besøke butikken, dra på fisketur eller nyte hjemmelaget fiskesuppe og utsikten fra Myken seng og suppe. 

Nedenfor ser du knapper til alle de andre aktørene på Myken slik at dere enkelt kan se hva hele Myken har å tilby. Vi er utrolig stolte av å være en del av felleskapet på øya!


Velkommen til den fineste plassen på Helgeland.

seng.png
seng.png
seng.png
mat.png

Myken Appartments

Adolfstua

Myken fyr

Fiskebruket

is.png

Butikken

destill.png

Destilleriet

is.png

Myken.no

bottom of page